‘Wijzer op weg naar Pasen’

Het gezinsdagboek¬†‘Wijzer op weg naar het paasfeest’ van Andrea van Hartingsveldt-Moree uit Elspeet wil helpen om als gezin bewust naar Pasen toe te leven. Het geeft vanaf de ‘eerste lijdenszondag’ tot en met tweede paasdag een bijbelgedeelte om te lezen, een korte uitleg daarvan, een psalm om te zingen en gespreksvragen.

,,Elke lijdensweek begint met een inleiding op het weekthema, waarbij suggesties worden gegeven voor verwerking van de stof. Daarbij is rekening gehouden met de verschillende leeftijden van kinderen. Op de bijgevoegde weekkalender zien kinderen hoe ze elke dag dichter bij het paasfeest komen. Door het samenstellen van een tijdbalk leren oudere kinderen de aankondigingen uit het Oude Testament in de juiste tijd en omstandigheden plaatsen. Verder heeft elke week een kleurplaat of knutselwerkje voor jongere kinderen. Zo betrekt dit dagboek alle gezinsleden bij de ‘lijdensweken’ en is het daarmee tegelijk een gezins-doe-boek.”

Meer: http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/van_hartingsveldt_schrijft_boek_wijzer_op_weg_naar_het_paasfeest_1_717751

Andrea van Hartingsveldt-Moree, Wijzer op weg naar het paasfeest, De Banier Apeldoorn, ‚ā¨ 14,90

Geplaatst op: 1 maart 2013