Predikant Kootwijkerbroek schrijft over ‘zoeken naar Gods aanwezigheid’

Ds. Peter den Admirant, hervormd predikant in Kootwijkerbroek en Kootwijk, schreef een pastoraal boek over ‘zoeken naar Gods aanwezigheid’.

,,God is ons meer nabij dan wij zelf weten. Toch kan het lijken alsof Hij ver bij ons vandaan is. Wie worstelt nooit met de vraag: waar is God tegenwoordig? Waar kunnen wij Hem ontmoeten en Zijn nabijheid ervaren?” Daarom onderzocht Den Admirant hoe in de Bijbel over Gods aanwezigheid gesproken wordt. Zijn bevindingen vatte hij samen in ‘Hij is niet ver’, het nieuwste deel in de Artiosreeks van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk.

,,Soms zijn er bijzondere tijden waarin God Zijn aanwezigheid krachtig laat merken. Mogen wij ook vandaag zulke tijden verwachten? In onze tijd waarin velen van Gods aanwezigheid niets lijken op te merken, hebben we er dringend behoefte aan dat God Zijn aanwezigheid krachtig openbaart.” Den Admirant reikt handvatten aan om Gods aanwezigheid te zoeken. ,,Gods Woord roept ons daar zelf toe op: Zoek Mijn aangezicht. Hij is niet ver.”

‘Hij is niet ver’ verscheen bij uitgeverij Groen in Heerenveen, telt 144 bladzijden en kost €12,50. Gespreksvragen maken de uitgave ook geschikt voor gebruik op kringen.

Zie voor een leesfragment: http://www.uitgeversgroepjongbloed.nl/nl/product/9789088970832/hij-is-niet-ver.html

Zie ook: http://www.gereformeerdebond.nl/actueel/ds-pj-den-admirant-schrijft-artios-boekje-over-zoeken-naar-gods-aanwezigheid-279.html

 

 

 

 

Geplaatst op: 17 april 2014