Weer even een kapel op de Wageningse Berg

De Canvas-kapel van kunstenaar Otto de Bruijne uit Voorthuizen staat vanaf Pinksteren tot in ieder geval 31 mei in Wageningen in Arboretum Belmonte, vlakbij de plek waar het eerste kerkje van Wageningen stond. Vanaf de Canvas-kapel is ook een wandelroute uitgezet naar de voormalige Wageningse kapel op de Wageningse Berg, die na 1604 tot ruïne verviel.

Ter ere van de viering van ‘Wageningen 750 jaar stadsrechten’ hebben de kerken van Wageningen het beeldenproject naar de stad gehaald. Het ‘souvenir van geloof, hoop en liefde’ is vanaf 17 mei tussen 09.00 en 21.30 uur te bewonderen. Ook worden er workshops en rondleidingen aangeboden.

Otto de Bruijne heeft 54 schilderijen over verschillende inspiratiebronnen van zijn geloof laten printen op canvasdoek in metalen frames. De Canvas Kapel is ,,een open, uitnodigende plek voor niet-gelovigen en  gelovigen, niet gekoppeld is aan één kerk of organisatie”. ,,De kapel is als een loofhut, open van boven. Het is een plek van beleving, bezinning, inspiratie en rust. Laat u verrassen door kunst, natuur en stilte.”

Missiebisschop Suitbertus bouwde rond 700 een kapel op de Wageningse Berg. Noormannen verwoestten deze in de negende eeuw, maar de kapel werd herbouwd. Na circa 1400 verviel de kerkelijke functie van de kapel; voortaan werden de kerkdiensten in de stad gehouden.

Internet: www.canvaskapelwageningen.nl; www.ottodebruijne.nl; http://wageningen750.nl/kerk-op-de-wageningse-berg/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inShare.2

 

 

 

 

 

 

 

 

Colofon

Disclaimer

Sitemap

 

 

Geplaatst op: 29 april 2013