Dagelijks bronstjournaal bij TV Gelderland

In de Veluwse bossen klinken schorre klanken van burlende mannetjesedelherten. TV Gelderland zendt deze week, van maandag tot en met vrijdag, een dagelijks bronstjournaal uit.

Het is weer zover op de Veluwe: de bronst van de edelherten. In de bossen klinken de schorre klanken van burlende mannetjes die, stijf van de hormonen, op zoek zijn naar hindes en hun concurrenten waarschuwen dat ze maar beter uit de buurt kunnen blijven.

TV Gelderland zendt deze week, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september, een dagelijks bronstjournaal uit, van de hand van de makers van het natuurprogramma BuitenGewoon. Elke dag voorafgaand aan het nieuws (18.00 uur, herhaling elk uur), wordt een hoofdstuk uit het verhaal van de bronst verteld, geïllustreerd met beelden van de paringstijd van de edelherten op de Veluwe.

Sonja Booms, presentatrice van het natuurprogramma BuitenGewoon en boswachter Lennard Jasper tekenen voor de presentatie. Het bronstjournaal wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer en de Vereniging Het Edelhert.

Geplaatst op: 23 september 2013