Tijdschrift Nieuwe Veluwe maakt doorstart

Nieuwe Veluwe, kwartaalblad over de Veluwe (natuur, kunst, cultuur en cultuurhistorie), maakt een doorstart. Ook de website www.nieuweveluwe.nl wordt nieuw leven ingeblazen.

Eind vorig jaar verscheen het ‘voorlopig laatste nummer’ van het tijdschrift, dat zich presenteert als ‘inspirerend en kritisch magazine voor liefhebbers van de Veluwe’. Het wil voor de Veluwe inzicht geven in ontwikkelingen, kansen en bedreigingen en ruimte bieden aan nieuwe ideeën, bijzondere visies en de discussie daarover. In 2009 kwam het eerste nummer uit.

‘Het blad kostte ons te veel onbetaalde uren, omdat het ons niet was gelukt om voldoende betalende abonnees te werven. En zo’n verliesgevend project is op een gegeven bedrijfseconomisch niet meer te verantwoorden’, aldus uitgever Jelle de Gruyter. ‘Kort nadat we het besluit hadden genomen om met Nieuwe Veluwe te stoppen, werden we benaderd door een bedrijf dat ons blad nog maar net had leren kennen en (professioneel) abonnees en adverteerders voor ons wilde werven. Dat aanbod, in combinatie met tal van ideeën en suggesties van trouwe lezers, schrijvers, redacteuren en leden van de klankbordgroep, zette ons aan het denken én op het spoor van een doorstart. Dat besluit is nu genomen, maar we zijn er nog lang niet.’

‘We gaan alles uit de kast trekken om het blad een stevige basis te geven’, zegt hoofdredacteur Ria Dubbeldam. ‘Het is nu of nooit. Daarvoor zijn allerlei acties gaande. Alle medewerkers zetten zich in hun vrije tijd onbezoldigd voor het blad in: teksten, fotografie, vormgeving, administratie en alles wat eromheen hangt.’ Dubbeldam krijgt ondersteuning van een tweede hoofdredacteur: publicist Wim Huijser.

Geplaatst op: 25 januari 2016